Community management

Hoe bouw en beheer je een (online) community?

We begeven ons in een tijdperk waarin de behoefte aan anonimiteit steeds meer wordt aangevuld met een behoefte aan persoonlijk contact. Mensen kiezen bewust met wie en wat ze zich duurzaam verbinden. Dit kan zowel een merk, bedrijf, locatie et cetera zijn.

Als onderneming en/of verantwoordelijke wil je er dan ook graag voor zorgen dat jouw doelgroep uit de anonimiteit komt en zich bewust duurzaam verbindt, tot aan het niveau van ambassadeur aan toe. De vraag is echter, hoe doe je dit?

In het proces om te groeien naar een community ga je samen met je relatie door 7 verschillende fases. Hierbij zal je ook ontdekken dat dit met de ene relatie heel snel gaat, en met de andere relatie wat langzamer. Daarnaast zal de één doorgroeien tot ware ambassadeur, en blijft de ander bijvoorbeeld ‘hangen’ op het niveau van Co-creatie. Dit hoort er allemaal bij. Immers bij jouw persoonlijke contacten heb je ook te maken met goede vrienden, kennissen, bekenden, vage contacten, et cetera.

Het verschil met een zakelijk omgeving is dat we vaak geneigd zijn iedereen hetzelfde te behandelen. Essentieel is echter van elke relatie te weten in welke fase hij/zij zit en hoe snel de relatie groeit. Dit zodat je het contact met de betreffende relatie hierop kunt aanpassen. Vergelijk het wederom met vrienden; Het zou toch gek zijn als je van een goede vriend de naam niet weet, en een vage bekende begroet met drie zoenen?

Wil je meer weten over onze succesvolle aanpak om communities te bouwen en beheren? Neem dan contact met ons op.

Ja, ik wil graag contact opnemen


Blurr-it, Printerweg 10, 3821 AD Amersfoort
E-mail: info@blurr-it.com, Telefoon: +31 33 2540709
KvK: 67982573 BTW nr.: NL806662529B01


Algemene voorwaarden - Privacybeleid

© 2024 Alle rechten voorbehouden